CC Ragtime
StartClothes/KläderStuff/PrylarMusicFordon/VehiclesInformationContact/Kontakt
knappram

Diverse gammalt

Om du är intresserad av eller vill veta mer om något, maila Emma CC. För info om fraktalternativ, se info-sidan.

Märke med 1:a (0722) - SÅLT
(0722)
(0722) (0722)
Gammalt plåtmärke för ärm, med målad 1:a på. jag köpte den som "brandmansgrej", men jag kan inte gå i god för att det stämmer. Rödmålad med vitmålat 1:a, verkar vara bleckplåt. Fastlödd säkerhetsnål på baksidan, så att märket kan fästas som en vanlig brosch.

Skick: Se bilderna. Fungerar som den ska, men ni ser att färgen är skavd.

Storlek: 8*6,5 cm.

Väger under 50 gram, och kan skickas med posten för 1 frimärke. Vill man ha emballage som blir tjockare än 3 cm, kommer man upp i 2 märken plus skrymmande = 4 märken, alternativt 1 rabattfrimärke om jag har hemma.
Bordständare (0742) - SÅLD
(0742)
(0742) (0742)
(0742) (0742)
Superfräck bordständare från 50-talet. Tidstypisk design. Står "METRO" instansat på sidan.

Skick: Se bilderna. på bilden ovanifrån ser det ut som det saknas flera bitar. Där saknas endast det som syns nere till höger, samt några smågrejer på kanten som syns överst på bilden. Reposrna förstärks löjligt mycket av blixten. Annars finns färgskav och lite bortfall på det svarta och kromet/nicklet här och var. Jag har bytt tändstift och renoverat så den har riktigt bra gnista. Fyllde på med kemiskt ren bensin som jag hade hemma (Gripens, ej Zippo eller köpt i specialbutik). Då tände den bra, men jag tyckte att det verkade som att det inte höll så länge. Vet inte om det ska vara så, eller om det finns olika typer av kemiskt ren bensin och man gör bäst i att tanka med tändarbensin (absolut inte bilbensin bara!!! Måste vara kemiskt ren).

Storlek:
8 cm lång, 4,5 cm bred & 6 cm hög.
Upp
Träborste (0522) - SÅLD
Träborste (0522)
Träborste med naturborst. Kommer från England. Känner ej till exakt ålder, men kan tänka mig 20/30-talet. Det kan lossna några strån om man drar i borsten, så kanske bäst som prydnad. 16 cm totallängd.
Bruksskick.
Träborste (0521) - SÅLD
Träborste (0521)
Träborste med mjukt naturborst. Kommer från England. Känner ej till exakt ålder, men kan tänka mig 20/30-talet. Det kan lossna några strån om man drar i borsten, så kanske bäst som prydnad. 18 cm totallängd.
Brukskick.
Upp
Liten ask (0520) - SÅLD
Liten ask (0520)
Liten ask som innehåller något slags fett. Har en mellanvägg inuti, så det ligger två lika slags fett i den. Vet ej vad det har varit till, men den låg i en låda för gamla rakgrejer. Kanske kan man rensa ut fettet, avfetta inuti med diskmedel, samt använda den för små piller. Asken är 3,3 cm i diameter.
Fint skick.
Rakkniv (0519) - SÅLD
Rakkniv (0519)
Gammal riktig rakkniv. Verkar tillräckligt vass för att enkelt slipas upp igen. Den är precis för slö för att raka av fina hår när jag testade på min arm. Skaftet är i ben eller horn, och på fodralet står det "Erik Anton Borg Eskilstuna Sweden"
Fint skick, inga skador vad jag kan se.
Upp
Pennvässare (0466) - SÅLD
Pennvässare (0466)
Riktigt gammal pennvässare fö rakblad. Man monterar alltså ett rakblad som skär, och kan byta så fort det blir slött.
Skick, se bild.
Handsmidd sax (0639) - SÅLD
Handsmidd sax (0639)
Riktigt gammal och hansdsmidd sax. Nitad i leden. Niten sticker ut en cm på varje sida (det ska vara så alltså). Har rost överallt. Fungerade att klippa i tunn kartong, men inte så bra med papper. Inget man använder, utan har som prydnad.

Storlek: 23,5 cm lång
Upp
Tobaksask (0468) - SÅLD
Tobaksask (0468)
Sweetscent, liten plåtask för något slags tobak. Står 75 öre på undersidan. Borde inte vara rull/piptobak, då asken är så liten. Kanske tuggtobak eller snus? Den som vet exakt får gärna höra av sig och berätta.
4,5 x 3,5 x 2,5 cm är måtten.
Skick, se bild.
Oroscript (0492) - SÅLD
Oroscript (0492)
Detta är en grej för att kunna skriva med äkta guldskrift. Remsan som man ser på bilden, är 22 karats guld och fungerar som ett karbonpapper. Man lägger manicken där man vill skriva, och skriver på guldremsan (där finns ett hål i plasten) och så har man fått texten i äkta 22 karats guld. Inte så mycket guldremsa kvar, så används mest som trevlig annorlunda sak/prydnad. Jag känner ej till om det går att köpa nya remsor.

Den har firmanamnet Stinson tryckt på plasten, och har använts av en person som arbetade som säljare av kläder för Stinson. Troligast är detta Oroscript från 50-talet.
Mycket fint skick, se bilden. Askens skick ser lite mer använt ut, men ändå fint skick.
Upp
Väggblomkrukor (0161) - SÅLDA
Väggblomkrukor (0161)

Väggytterkrukor i förtennad koppar. 50/60-tals. Begagnat skick, ser något bättre ut i ytan i verkligheten än på bilden.

Storlek: innerdiameter = 11 cm, krukhöjd = 9 cm, totalhöjd = 22 cm
Upp
Väggur (0120) - SÅLT
Väggur (0120)

Gammalt väggur. En nyckel som ej är original, men som fungerar att dra upp med, ingår. Fungerande skick, men brukar gå lite fort första dygnet efter total uppdragning (som räcker i en vecka ca).

Upp | Åter till prylindex | Åter till startsidan

Valid XHTML 1.0 Transitional
Sidan skapad 24/3 2005 - Uppdaterad 22/07 2022 Copyright © 2003-2005
Kontakta Emma via e-mail - Sitens adress: http://www.hotrag.se Creeper